360° panoraamakuvaus

360°-tekniikalla voidaan toteuttaa näyttäviä ja elämyksellisiä kuvauskohteita. Koska panoraamakuva kattaa koko 360° näkymän kuvauspisteestä katsottuna ja 180° pystysuunnassa, katsoja pääsee kokemaan kuvat kuin olisi paikan päällä tarttumalla tietokonehiirellä kuvaan ja pyörittelemällä kuvaa eri suuntiin. Tämä tuo kuvaan uudenlaista vaikuttavuutta.

Kuvaan voidaan lisätä myös elementtejä, joita klikkaamalla katsoja saa lisätietoja tai pääsee liikkumaan. Panoraamakuvausta hyödynnetään esimerkiksi tilojen tai alueiden esittelyyn ja opastamaan asiakkaiden kulkemista sekä palvelujen käyttöä.

360° Virtuaalikerrokset ja virtuaalitilat

Perättäisten huoneiden tai tilojen pallopanoraamoista voidaan ohjelmoida virtuaalikierros, jossa katsoja pääsee liikkumaan klikkaamalla kuvien päällä kelluvia painikkeita. Painikkeita klikkaamalla voi avautua erilaisia toiminnallisia elementtejä, kuten kuva tai video jostakin yksityiskohdasta. Virtuaalikierrokseen voidaan myös lisätä liikkuvia henkilöitä, elävä tuli takkaan, musiikkia ja ääniä.

Matterport kuvaus ja virtuaaliesittelyt

Matterport-teknologia mahdollistaa kustannustehokkaan tavan tehdä näyttäviä ja käyttäjäystävällisiä virtuaalikierroksia. Virtuaalitodellisuutta voidaan hyödyntää esimerkiksi juhla- ja kokoustilojen, myytävien asuntojen, majoitustilojen ja muiden kiinteistöjen esittelyssä.

Matterport virtuaalitilat voidaan upottaa verkkosivuille ja ne toimivat lähes kaikissa selaimissa ja päätelaitteissa. Käyttäjä voi liikkua virtuaalitilassa ja tutkia kiinteistöä vapaasti tai kohteesta voidaan tehdä automatisoitu kierros, jolloin tilat esitellään määrätyssä järjestyksessä. Virtuaalitilaan voidaan lisätä myös lisätietoja eri kohteista esitykseen upotettavien kuvien, tekstien, linkkien ja videoiden avulla. 

Matterport on valokuvapohjaista 3D mallinnusta ja sen avulla tilasta saadaan myös vapaasti liikuteltavat kolmiulotteiset pohjakuvat (ns. Nukkekodit).

Loading…
Loading…

Opastus- ja opetusvideot

Panoraamakuvausta on hyödynnetty erilaisiin opastus- ja opetusvideotarkoituksiin, koska se mahdollistaa kohteeseen tutustumisen monipuolisemmin kuin perinteinen video. Tähän tarkoitukseen 360°-kuvausta ovatkin hyödyntäneet esimerkiksi kuntosalit ja matkailukohteet.

Katukuvaus Google Street View -karttapalveluun

Löytyykö osoitteenne Googlen Street View -karttapalvelusta? Ellei Google ole hoitanut tonttiaan ja haluaisitte katunne löytyvän palvelusta, voimme kuvata ja syöttää 360°-kuvat Googlen Street View palveluun. Käytössämme on Googlen hyväksymä 360°-kamera ja GPS-paikannin tätä varten. Tämä on hyvä keino varmistaa uusien osoitteiden löydettävyys Googlen kätevästä karttapalvelusta.

Vai tehdäänkö sittenkin videona?

Nykyisellä kalustolla voimme kuvata myös 8K-tarkkuuksista 360°-videota, jota voidaan katsoa kaikilla nykyaikaisilla älypuhelimilla, tableteilla ja tietokoneilla tai virtuaalilaseilla. Tällöin hiirtä, laitetta tai päätä liikuttamalla katselukulma muuttuu vastaavasti.

Ota yhteyttä

"Olen yksi ensimmäisiä suomalaisia kaupallisia panoraamakuvaajia ja virtuaalikierrosten toteuttajia. Ensimmäiset 360°pallopanoraamat kuvasin jo vuonna 2006. "
}